Let op: De website is nog in ontwikkeling. De informatie over planten en producten volgt snel

Demeter keurmerk

Het Blauwe Huis is houder van het Demeter keurmerk. Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast voldoen aan de Demeter-normen en -richtlijnen ontvangen na de controle een Demeter-certificaat en mogen het Demeter-keurmerk voeren.

 

 

 Skal keurmerk

 

Het Blauwe Huis is een Skal-gecertificeerd bedrijf. Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 4000 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert hierop. Skal houdt toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van LNV.

Met de afgifte van het Skal-keurmerk wordt de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.